Pane oma koer soojalt riidesse, sest temagi võib haigeks jääda

Copy
Foto: PetCity

Nüüd, kui lõõtsuv sügistuul on kohal ning tõenäoliselt pole käredad külmakraadidki enam kaugel, tõmbame tervise hoidmiseks selga sooja mantli ja pähe mütsi. Paljudele loomaomanikele võib aga tulla üllatusena, et ka koer võib haigestuda, kui teda riidesse ei pane.

Sageli arvatakse, et koera riietamine on eputamine, raha raiskamine ja täiesti tarbetu tegevus. Tegelikkus on vastupidine ning näiteks karvutud, madala rasvaprotsendiga, lühikarvalised ning aluskarvata tõud vajavad meie külmas ja niiskes kliimas tugevamat kaitset. Seevastu tihke ja mitmekihilise kasukaga koerad, nagu näiteks samojeed, siberi husky’d ja alaska malamuudid, kes on kohastunud külmas tööd tegema, taluvad pakast väga hästi.  

Ent kuidas aru saada, kui koeral on külm? Lemmikul on külm siis, kui ta väriseb ja/või on küürus ning tal on silmnähtavalt ebamugav. Vabalt lippav koer talub külma paremini, kuna ta saab endale ise pidevalt sooja teha, seevastu rihmastatud jalutuskäik või olla pisut suurem katsumus isegi soojemate temperatuuridega. Tavaliselt saavad esimesena kahjustada kõrvaotsad (kikkis kõrvadega koerad ja kassid), saba ning tihti ka käpapadjandid.

Arvestada tasub sedagi, et temperatuur pole ainus indikaator, mis ilmaoludest adekvaatse pildi annab. Näiteks tugev tuul muudab temperatuuri kohe madalamaks ning ka vihm, märg lumi ja udu panevad neljajalgse sõbra külmetama, sest kasukas muutub kiiresti niiskeks ning pole päikest, mis teda kuivataks ja soojendaks.

Uus sügis-talvine kollektsioon Skandinaavia tippbrändidelt on kohal

Rukka ja Hurtta värsked sügis-talvised kollektsioonid toovad PetCity kauplustesse ergonoomilised lõiked, innovaatilised materjalid ning maalähedased värvitoonid. Valikus on nii paksud kui ka õhemad talvejoped ning loomulikult vihmamantlid igas suuruses koerale. Kõik tooted on testitud ja disainitud karges Põhjamaa kliimas, mistõttu sobivad need kasutamiseks meie külmades oludes.

HURTTA joped

Hurtta uus kollektsioon on maalähedastes toonides ning valmistatud veekindlast patenteeritud Houndtex materjalist. Tehnilised materjalid ning lõiked teevad talvejoped eriti vastupidavaks ja ilmastikukindlaks.

Expedition parka ergonoomiline lõige kaitseb koera kõiki lihasgruppe, mistõttu sobib seda kasutada ka külmas koeraspordihallis harjutuste vahepeal. 

Hurtta uue sügiskollektsiooni Monsoon vihmajakki on saada kahes erinevas värvitoonis. See on tepitud õmblustega, mis muudab jaki täiesti veekindlaks. Samuti saab seda kasutada jahedamal suveilmal, topeltkarvaga koeral, sest jope on õhuke ja hingab hästi. Jopel on 3M helkurembleemid ning lisaks on see hästi reguleeritav. Seljapikkust on võimalik kuni 20 cm muuta, samuti saab reguleerida rinna- ja kaelaosa.

HURTTA jalutustarvikud

Venture sari on justkui kombinatsioon Hurtta fännide kahest lemmiksarjast – Weekend Warrior ja Adventure. Nii kaela- ja jalutusrihmadel kui ka traksidel on helkurid, lisaks on traksidel nüüd mugav sang, kust koera turvaliselt ja mugavalt kinni hoida. Kõiki jalutustarvikuid on kuues erinevas värvitoonis.  

RUKKA joped

Flow tepitud jakk on iga linnakoera garderoobis olulisel kohal. Selle ajatu disain ja mugav lõige on kõik, mida sinu koer vajab. Jaki põhikomponendid on valmistatud taaskasutavatest materjalidest. Sooja annavad veel RUUKKA kampsunid.

Stormy on soe, kuid samas hingav talvejope igas suuruses koerale. Fliisvoodri ja vetthülgava pealismaterjaliga talvejope sobib ka kõige kargemate ilmadega.  

Rukka Protect Overall sobib eriti hästi vihmaste ilmadega, samuti pikema karvaga koertel jaheda ja lörtsise ilma puhul. Jopel on pikad varrukad, millest on porise ilmaga väga palju abi. Nüüd on PetCitys lisaks roosale, kollasele ja musta värvi Protect Overallile saada ka tuliuus roheline kombinesoon.

Uuri lähemalt: www.petcity.ee

Copy
Tagasi üles