Muuda lemmik pimedal ajal nähtavaks

Copy
Foto: Pexels

Õhtul koju jõudes võib valitseda juba pilkane pimedus, ent sinu neljajalgne sõber ootab ikka kannatamatult, et temaga õue läheksid. Mida varuda, et jalutuskäik oleks nii lemmikule kui ka sinule võimalikult turvaline?

Olenemata aastaajast, vajab koer kogu aeg palju liikumist, sest täpselt samamoodi nagu meiegi, ei taha ta päev otsa diivanil vedeleda. Omanikul tuleb endale teadvustada, et pärast pikka tööpäeva, kui loom on pikalt üksi olnud, tuleb tal lemmikuga aktiivselt tegeleda – jalutada, joosta ning võimaldada erinevaid aktiivseid tegevusi. Seda kõike ka siis, kui väljas on pime ning ilmgi pole kõige meeldivam.

Enamasti on meil küll meeles enda riiete külge helkur riputada, kuid sageli unustame, et õnnetuste vältimiseks peab ka lemmik olema liikluses hästi märgatav. Olgugi et liiklusseadus ei nõua, et lemmikloomad oleksid pimedal ajal helkuriga varustatud, peaks omanik selle peale ikkagi mõtlema ning oma sõbra turvalisuse eest hoolt kandma. Pimedal ajal satuvad loomad tihti liiklusõnnetustesse, sest autojuhid lihtsalt ei näe neid.

PetCity kauplustest leiab palju erinevaid tarvikuid, mis aitavad lemmiklooma pimedal ajal nähtavaks muuta. Valikus on nii tulukesi, vilkureid, helkurveste, helkuriga varustatud jalutusrihmasid ja -trakse kui ka kaelarätte. Tõenduseks selle kohta, et ka lemmikloomade maailm käib uuendustega igati kaasas, on sortimendis koguni LED-tuledega varustatud kaelarihmad.

Pimeda aja abivahendid

  • Tulukesed ja vilkurid, mis on kinnitatud koera kaela- või jalutusrihma külge, on lihtsaim viis lemmik liikluses märgatavaks teha. Samas tuleb silmas pidada, et väikse koera puhul jääb kaelarihm autotulede valgusvihust välja ega peegelda valgust tagasi, mistõttu tuleks väikesekasvuliste koerte puhul kinnitada kindlasti helkur täiendavalt veel jalutusrihma külge.   
  • Helkurrihm on mugav seetõttu, et helkurriie on juba õmmeldud kaela- või jalutusrihma külge ning pole vaja muretseda selle pärast, kui helkur koju kapi peale ununeb või rihma küljest lahti tuleb. Tasub mõelda sellele, kas helkurrihm on korralikult nähtav, sest pikakarvalise koera puhul võib see jääda karvade vahele peitu ega täida ettenähtud funktsiooni. Lisaks on koertele saada helkurtrakse.
  • Helkuriga kaelarätt on samuti üks kasulik vahend, kuidas koer autodele nähtavaks teha. Kaelarätt kinnitatakse takjapaelaga kaelarihma külge ning seda on saada erinevates suurustes.
  • Helkurvest on kindel garantii, et sinu neljajalgne sõber ei jää pimedal ajal märkamatuks. Lisaks pakub vest koerale kaitset külma tuule ja vihma eest.

Uuri lähemalt: www.petcity.ee

Copy

Märksõnad

Tagasi üles