Mupo video: Stroomi rannast püüti kinni inimesi hirmutanud hundikoerad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Eile andis murelik kodanik Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval patrullkäigul olnud inspektoritele teada, et lähedalasuvas Stroomi rannas jooksevad ringi hulkuvad suured hundikoerad ja hirmutavad inimesi.

Info vastas tõele. Rannas liikusid lahtised hundikoerad, kes küll ei käitunud agressiivselt, kuid kelle suurus ehmatas inimesi. Patrull võttis koheselt ühendust loomade varjupaigaga, kus oldi juhtumist juba teadlik ning lubati kohe välja saata koerapüüdja. Patrull liikus koerte järel mööda promenaadi Haabersti suunas, et jälgida koerte liikumist ning vajadusel koerapüüdjat loomade asukohast informeerida. Koerapüüdja saabus kiiresti ning püüdis koerad kinni.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal välistada koera või kassi territooriumilt väljapääsemine või teistele loomadele või inimestele kallaletungimise võimalus. Koera või kassi tohib viia avalikku kohta jalutusrihma otsas või kandevahendis, mis ei ohusta tema tervist ja millest ta omal tahtel välja ei pääse. Avalikus kohas koera või kassiga liikudes tuleb tagada inimeste ja loomade ohutus. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles