SUUR GALERII: vaata, millised pildid kandideerivad aasta naljakaima loomafoto tiitlile

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Iga-aastane Comedy Wildlife Photography Awards (CWPA) ehk eluslooduse komöödiafotode konkurss kuulutas hiljuti välja 2019. aasta finalistid. Nagu varasematel aastatelgi, jagab humoorikamaid klõpse ka Lemmik. 

Konkursile panid aluse looduskaitsekirega fotograafid Paul Joynson-Hicks ja Tom Sullam, kes loodavad tõsiste loomafotode hulka tuua rohkem mängulisust ning tõmmata sellega tähelepanu ka Maa värvika eluslooduse säilitamisele. Sel aastal viiendat korda toimuvale ülemaailmsele võistlusele saadeti tuhandeid pilte, millest kohtunikud valisid välja 40 parimat. Võitjad kuulutatakse välja 13. novembril ning parima foto autor saab auhinnaks nädalase safari Keeniasse Maasai Mara rahvusparki ja ainulaadse trofee. 

Nagu eelmiselgi aastal, saab igaüks ka seekord oma lemmikfoto poolt hääletada. Kui galerii läbi vaadatud, mine SIIA ja anna oma hääl. Publiku lemmiku kategooria on hääletamiseks avatud 20. oktoobrini.

«Konkursi tase tõuseb iga aastaga ning võimaldab meil näidata, kui vahvatesse olukordadesse loomad tahtmatult sattuda võivad,» rääkis Paul Joynson-Hicks. «Olgu pingviinid, lõvid või šimpansid — nad kõik on tõeliselt naljakad.» Fotograaf lisas, et lisaks naerutamisele püüavad nad konkursiga inimesi ka harida ning õpetada, et igaüks saab loodust hoida ka omaenda kodus. 

CWPA kolm nõuannet:

  1. Ostle vastutustundlikult - väldi palmiõli sisaldavaid tooteid, sest istanduste loomiseks hävitatakse vihmametsi. Kui vähegi võimalik, osta ümbertöödeldavates pakendites tooteid ja ära kasuta kilekotte. 
  2. Raiska kodus vähem vett - käi kiiremini duši all, kasta toa- ja aiataimi harvem ning ära lase kraanil asjata joosta. Nii võiks inimesed igal aastal kokku hoida miljardeid liitreid vett. 
  3. Tõsta teadlikkust - jaga eeltoodud nõuandeid oma pere ja sõpradega, räägi teemadest ka sotsiaalmeedias ja innusta teisigi loodussõbralikumalt käituma. Liitu mõne looduskaitsele pühendunud organisatsiooniga ja uuri kohalikult omavalitsuselt, mida kodukohas ära teha saaks. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles