Silmad siia, kassisõber! Härra Freo otsib ajutist hoiukodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Freo
Freo Foto: MTÜ PESALEIDJA

«Tere, mis sa loed siin? Kas sooviksid mulle hoiukodu pakkuda? Mina olen Freo ja sooviksin olla ühe kodu ainuke kiisu, kes saaks palju palju tähelepanu.»

Freo tahaks jalutada nii, et 143 kassi, kellega ta Pesaleidja kassitoas ühes toas elab, ei segaks teda ja poleks tema teel nagu labürint, mida iga päev läbida tuleb, et söögi- ja joogikausi juurde jõuda.

Freo on leebe iseloomuga, aga olles elanud kogu elu koos kassidega on ta inimeste suhtes veidi umbusklik. Samas on Freo leplikust lihtne võita — piisab vaid tükist kanast ja härra võtab lähenemiskatsed vastu. 

Kui Freo peaks ennast iseloomustama, siis jääks ta vist hätta. Eesti mehele kohaselt on ta veidi tagasihoidlik. Aga Pesaleidja vabatahtlikud teavad rääkida, et Freol on mõnus pehme pikakarvaline kasukas, valged sokid ja must saba ja maailma kõige roosam nina. Päris uhked kõrvakarvad on tal ka!

Oled mõelnud endale kassi võtta, aga ei ole julgenud seda sammu teha? Miks mitte näiteks alustada hoiukoduna, et saada ülevaade sellest, mida ühe kassi kasvatamine endast ette kujutab. Pesaleidja toetab sind muredega ja vastab alati sinu küsimustele.

Hoiukodult ootavad Pesaleidja vabatahtlikud kiisule varjupaika järele tulemist, kassi majutamist, iga päev puhta joogivee ning toidu võimaldamist ning päriskodupakkujatega suhtlemist. Hoiukodu peaks asuma Harjumaal.

Pesaleidja poolt määratakse igale uuele hoiukodule tema isiklik käehoidja, kes saadab täpse juhendi ning kõiki samme vajadusel juhendab, seega eelnev kogemus kassidega pole vajalik. Samuti on Pesaleidja kõik hoiukodud koondunud ühte Facebooki gruppi, kus saab teistega kogemusi vahetada ja seega saavad kampa lüüa ka täitsa algajad.

Kui soovid Freo kohta rohkem infot ja sul on soov hoiukodu pakkuda siis tutvu infoga ja täida ankeet SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles