Hullumeelne päästemissioon: Bahama elanik kuhjas oma majja 97 koera

lemmik.postimees.ee
Copy
Nassau elanik lasi oma majja 97 koera, et nood orkaani teel ei hukkuks.
Nassau elanik lasi oma majja 97 koera, et nood orkaani teel ei hukkuks. Foto: Chella Phillips / Facebook

Üks hea südamega Nassau elanik päästis möödunud nädalal 97 koera, kelle elutee oleks võinud lõppeda orkaani Dorian meelevallas. Chella Phillips kutsus kõik neljajalgsed oma majja varjule ning seal on nad praegugi.

«Olukord on hullumeelne ja väljaheiteid on kõikjal. Mu majas on 97 koera, kellest 79 istuvad mu magamistoas. Vähemalt austavad nad mind piisavalt, et mitte mu voodisse ronida,» kirjutas Phillips praeguseks pea 60 000 korda jagatud sotsiaalmeediapostituses. 

Phillips sõnas uudistekanalile ABC, et tal polnud südant koeri tänavatele oma elude eest võitlema jätta ning ta soovis neile varjualust pakkuda. Phillips on loomapäästega juba aastaid tegutsenud — ta juhib mittetulundusühingut The Voiceless Dogs of Nassau, mille eesmärgiks on saarel elutsevatele kodututele koertele USA mandril armastavad pered leida.

Bahama saartel on teateid vähemalt viiest hukkunust ning 21 inimesest, kes USA rannikuvalve poolt Nassau haiglasse toimetati. Lisaks on kohalike teatel mitmed inimesed kadunuks jäänud. Kliima soojenemise tõttu ebatavaliselt soe merevesi võimendas niigi ägedat orkaan Doriani veelgi, mistõttu jagab see nüüd kõigi aegade tugevamate orkaanide edetabelis esikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles