PÄEVA KLÕPS: Downing Streeti triibik polnud Jüri Ratase ja Boris Johnsoni kohtumisest ülemäära huvitatud (1)

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Boris Johnson Jüri Ratase ja triibikkassiga
Boris Johnson Jüri Ratase ja triibikkassiga Foto: Peter Nicholls / Reuters/Scanpix

Täna kohtusid Eesti peaminister Jüri Ratas ja Suurbritannia värske peaminister Boris Johnson (kelle esiema, muide, kummitab senini Eestimaal!). Ajakirjanike kaamerasilma ette jäi aga ka üks tähtsast kohtumisest üldse mitte väga huvitatud tegelane.

Downing Streeti kass Larry oli end nimelt aknalaual väga mõnusasti sisse seadnud ning poliitikuonudele selja pööranud. Tõepoolest, päikest on palju mõnusam nautida ilma poliitmängudeta!

Johnson, Ratas ja kass
Johnson, Ratas ja kass Foto: TOLGA AKMEN / AFP/Scanpix

Larry on ametlik Downing Streeti kass ning nimetatud ka uhkelt kabineti ametlikuks hiirekuningaks. Usutavalt sündis ta jaanuaris 2007 ja kui Theresa May 2016. aastal valitsuse juhtimise üle võttis, sai Larry kurikuulsaks oma natuke vägivaldse loomuse tõttu.

Downing Streeti veebilehel kirjeldatakse, et Larry ametlike kohustuste hulka kuulub majakülaliste tervitamine, turvakontroll ja kvaliteetsete uinakute jaoks antiikmööbli testimine. Väidetavalt mõtiskleb ta ka hoone hiireprobleemile lahenduse leidmise üle ning tema lahendus on hetkel «taktikalise planeerimise faasis».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles