Lehmad ja kassid olgu õnnelikud: 4 huvitavat loomapidamistava Šveitsist (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Šveits on riik, kus suhe loomadega on eriline. Aastasadu toiminud praktikad on viinud selleni, et paljud liigid on väljasuremise äärel, kuid tänu viimase aja jõupingutustele on nii mõnigi liik surmasuust tagasi tulnud.

Šveits on loomaõiguste tagamise koha pealt viimastel aastatel olnud maailmas esirinnas. The Culture Trip toob välja põhilised viisid, kuidas šveitslased oma pudulojuste eest hoolt kannavad.

Elavate homaaride keetmine on keelatud

Aastal 2018 keelustati Šveitsis elavate homaaride keetmine. See ei tähenda, et koorikloomi ei võiks süüa, kuid nüüd tuleb nad enne keetmist surmata.

Koerte haukumist korrigeerivad vahendid on keelatud

Kõik vidinad, mis automaatselt koertele elektrišoki annavad või neid pihustavad, et takistada haukumist, on samuti keelatud. Seadus kohustab koeraomanikel osa võtta kursustest, kus neid välja õpetatakse, kuidas lemmikute eest hoolitseda.

Mõned loomad on «sotsiaalsed»

Seadus kohustab, et teatud sotsiaalsed liigid – näiteks merisead ja jänesed – peavad elutsema paarides. Niisiis ei tohi sul kodus olla vaid üht merisiga, sa rikud seadust (ja looma heaolu!). Aastal 2018 hakkas kehtima seadus, et kui sa pead üksikut kassi, siis peab tal olema päevas vähemalt korra kontakt inimesega või visuaalne kontakt teise kassiga.

Lehmadel on mitmeid eelisõigusi

Šveitslased armastavad oma lehmasid, aga nad armastavad ka veiseliha, juustu ja piima. See tähendab, et on palju seadusi, kuidas seda kõike reguleerida. Mõned aastad tagasi paljastas uuring, et lehmakellad teevad lehmad õnnetuks. Nii on paljud talunikud asendanud kellad GPS-träkkeritega, et lehmade tuju parandada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles