Politseikoera kaks korda pähe pussitanud mees saadeti vangi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Audi ja tema politseinik Karl Mander
Audi ja tema politseinik Karl Mander Foto: SWNS / SWNS/Scanpix

Liverpoolist pärit 29-aastane Daniel O'Sullivan, kes 1. juulil Inglismaal politseinikku ja teenistuskoera ründas, mõisteti vangi.

Daniel O’Sullivan tunnistas eile kohtusse saabudes, et põhjustas loomale põhjendamatuid kannatusi. Samuti võttis ta omaks viis rünnakusüüdistust ja kaks süüdistust relva omamises. Kokku mõisteti talle 21 kuud karistust, millest koera vigastamise eest määrati kolm kuud.

Tegemist on esmakordse juhtumiga, kui politseikoera ründamise eest uue seaduse alusel karistus määratakse. Tuntud kui Finni seadus tunnustab juriidika nüüd politseikoeri kui avalikke teenistujaid, mitte vaid kui politsei vara. Maksimumkaristus on kuus kuud.

Politseikoer Audi ja tema peremees, politseiametnik Karl Mander said väljakutse Hanleys 1. juulil 2019 - teada anti noaga mehest. Kui nad sündmuskohale jõudsid, avastasid nad O'Sullivani, kes hoidis ühes käes klaaspudelit ja teises nuga ning ähvardas korrakaitsjaid pussitada.

Politseikoer Audi.
Politseikoer Audi. Foto: SWNS / SWNS/Scanpix

Kui O'Sullivan korraldustele ei allunud, saatis Mander Audi meest taltsutama. Selle käigus pussitas O'Sullivan koera kaks korda pähe. «O'Sullivani eesmärk oli tõsiselt politseikoer Audit vigastada ja on õnneasi, et koer ei jäänud pimedaks või ei saanud oma vigastuste tõttu surma,» ütles Strattfordshire'i politseiinspektor Stephen Ward.

Koer viidi operatsioonile ja ta on nüüdseks teenistujate ridades tagasi. Karl Manderi sõnul on ta saanud palju hellusi ja armastust ning õnneks ei jää talle püsivaid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles