Koju saabunud mees leidis eest voodis pikutava tiigri (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Majja sisenenud tiiger põgenes tõenäoliselt lähedalasuvast rahvuspargist.
Majja sisenenud tiiger põgenes tõenäoliselt lähedalasuvast rahvuspargist. Foto: Samshul Ali / AP / Scanpix

Ühes Kirde-India külakeses elav mees sai hiljuti ootamatu üllatuse osaliseks. Koju saabumisel leidis ta oma maja eest hüsteerias naabrid ja toast bengali tiigri. 

Täiskasvanud emane tiiger oli tõenäoliselt põgenenud lähedalasuvast Kaziranga rahvuspargist, mida piitsutasid mussoonvihmad. Pargi pindalast ligi 70 protsenti on veekatte all ja see on loomad massilistele rännakutele sundinud. 

Majaomanik helistas metsloomaspetsialistidele ning peagi saabusidki kohale organisatsiooni Wildlife Trust of India liikmed, kes tiigri uinutasid, et too üleelatust rahus puhata saaks. Vastu ööpimedust, kui kiskja oli ärganud, hirmutati ta paugutajatega majast välja ja suunati üle liiklejatele ajutiselt suletud maantee vihmadest puutumata metsa. 

Missiooni juhtinud bioloog Rathin Barman rääkis BBC-le, et kohalikud elanikud tunnevad metsloomade vastu suurt austust, mistõttu ei läinud keegi tiigrit häirima. Majaomanik oli Barmani sõnul aga niivõrd meelitatud, et lubas loomaga kokku puutunud tekki ja patju kui silmaterasid hoida. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles