PPA jättis hüvasti teisegi armastatud teenistuskoeraga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Narkokoer Batsi
Narkokoer Batsi Foto: Instagram / eesti_politseikoerad

Kui laupäeval suri ootamatu haiguse tagajärjel Narva kordoni teenistuskoer Tommy, siis eile lahkus üle vikerkaaresilla teenekas narkokoer Batzi's Marlin ehk Batsi.

Kuigi 15-aastane Batsi enam tööd ei teinud — ta saadeti pidulikult pensionile 2017. aastal — oli ta koerajuht Olegile jätkuvalt truuks kaaslaseks ja pereliikmeks. Ustava kolleegi sai Oleg 2005. aasta märtsis kingitusena Tallinna Rotary klubilt ning üheskoos jõuti käia sadadel politseireididel.

Esimene suurem töövõit saabus, kui Batsi oli aasta ja nelja kuu vanune ning avastas suure narkolabori. Siledakarvaline retriiver jõudis oma väga pika karjääri jooksul enam kui 200 korral narkoaineid avastada ja oli tunnustatud Põhja prefektuuri parimaks narkokoeraks. 

Kokku on PPA-s sadakond teenistuskoera, neist valdav enamus jälje- ja patrullikoerad ning väike osa on narkokoerad. On ka koeri, kes on spetsialiseerunud inimeste otsingutele. Tõugude järgi kasutatakse enamasti saksa ja belgia lambakoeri patrullis ja otsingutel ning narkokoertena labradore. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles