Harjumaal tabati käbikuningast «autovaras»

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

«Tulge ruttu appi! Eessõitev auto ajas orava alla. Tõstsin ta autosse, aga verd jookseb ja ma ei oska midagi teha,» ahastas mõne päeva eest Loomapäästegrupi infotelefonile helistanud nuttev naine

«Jutt oli kohati üsna selline, et raske oli aru saada ja taaskord mõistsin kui raske võib olla Päästeteenistuse operaatorite töö, kui nad endast väljas olevate inimestega suhtlema peavad,» nentis loomapäästja Heiki Valner, kes Tabasallu sõitis, et käbikuningas üle vaadata. «Oravajutsil tuli silmanurgast ja suust natuke verd, aga muidu tundus ta täitsa terve olevat. Vedas! Mõõduvõtt auto versus orav lõppeb enamasti looma jaoks väga-väga halvasti.»

Orava leidnud Kätlini sõnul sõitis autojuht pidurdamata edasi, kuid Valneri hinnangul ei pruukinud too looma märgatagi — väikesed vilkad tegelased tulevad teinekord nii ootamatult, et isegi nende nägemine ei aita õnnetust ära hoida. Autosse pandud orav oli vahepeal jõudnud istme alla pugeda ning inimkäsi teda välja võtma ei ulatanud. Valner sai läbi kombitud orava jalad, mis olid jäänud terveks, kuid siis looma kannatus katkes ning oma pahameelt näitas ta välja loomapäästja näppu naksates. 

Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Kuigi Kätlinil õnnestus orav hetkeks kätte saada, väänles too end uuesti vabaks ja puges taas peitu. Sestap soovitas Valner Kätlinil koju sõita ja autouksed lahti jätta — kuna orav tundus terve olevat, ei jäänud üle muud, kui ta rahule jätta ja oodata, kuni tegelane omal soovil masinast lahkub. 

«Kätlin kontrollis õhtul auto põhjalikult üle ja orav oli kadunud nagu tina tuhka. Kella nelja paiku hommikul hakkas aga masina signalisatsioon üürgama,» kirjeldas Valner edasist. «Väikese koha värk, naabrid olid kohe akendel passimas. Naabrimees tuli õuegi, aga kuuldes, et autos on ilmselt orav, kordas oma küsimust paar korda üle, sest vastus tundus ilmuskumatu.»

Ukse avamisel selgus, et «autovaras» oli tõepoolest seesama käbikuningas, kes nüüd juhiistme peal istus. Kätlin tegi taas katse orav autost välja saada. Sedakorda missioon ka õnnestus ning karvane tegelane tuiskas tagasi loodusesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles