Video: Järvamaa kassimamma poolt üles kasvatatud nugised alustasid iseseisvat elu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Aprilli lõpus kolisid Paidesse Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala juurde emata jäänud nugisepojad. Abitud orvud võttis oma hoole alla tubli kass Mäura, kelle piima toel kasvasid abitutest jõnglased vahvad marakratid. 

22. aprillil uude koju saabudes olid pojad imepisikesed, silmadki alles kinni. Virgel tärkas plaan leida neile amm ja pakkuda parimat võimalikku hoolt. Nii leitigi MTÜ Kassivari hoiukodust kassiema, kes sai kõik kolm valjuhäälset loomalast oma hoole alla. 

Nugisepojad kasvasid ja kosusid ja tasapisi hakkas neis välja lööma kiskjaloomus. Mäura sai puhkama ja nugisepojad uuele dieedile – nad ei kahelnud hetkegi, mida teha kanakaelaga või hiirega. Jahiomadusi said nugisepojad lõpuks testida ka elusate vuttidega. Kuna kõik nad läbisid testi edukalt, siis oligi aeg lasta nugisepojad loodusesse — 4.juulil viis Virge nad metsa ning nüüd on nad tagasi seal, kuhu kuuluvad.

Ka hoiukodust pärit Mäura on tänaseks leidnud päris oma kodu. Üks Tartust pärit naine hoidis kevadest saati Mäura ja nugiste tegemistel silma peal ja teadis kindlalt, et Mäura on just see õige kass, kes tuleb tema juurde mõnusat kassielu elama.

Selleks, et annetuste toel tegutsev Metsloomaühing saaks aidata hättasattunud loomi ja linde, paluvad vabatahtlikud kõigi abi.

Aita, helistades Eesti Metsloomaühingu annetusnumbritele:

9009933 - annetad 5 eurot

9009955 - annetad 25 eurot.

Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Samuti saad toetuseks teha pangaülekande: 

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Selgitus: Loomade ja lindude abiks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles