Kodust plehku pannud hani lõpetas rännaku Kadrioru pargis ja tekitas kohalikes paanikat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Möödunud reedel sai MTÜ Loomapäästegrupp teate luigepojast, kes Kadrioru pargi kanalis kükitas. Tegemist oli aga hoopis teist sorti linnuga, kes ka väikest üllatust kaasas kandis. 

«Käisin reedel kohal ja luigepojast oli asi väga kaugel,» kirjeldas Loomapäästegrupi liige Katrin Lehtveer. «Tegemist täiskasvanud koduhanega, oli teine hõivatud enda pesemisega.» Kuna lindu abistada vaja ei olnud, jättis Lehtveer ta sinnapaika ja lahkus. 

Reedele järgnenud nädalavahetus oli vaikne, kuid esmaspäeval saabus järjekordne ärev telefonikõne — Kadriorus olevat luigepoeg, kes hakkab kohe uppuma. Kohale jõudes leidis Lehtveer eest sellesama läbivettinud koduhane, kes oli vahepeal kanalist lahkunud ja Kadrioru lossi juurde jalutanud. 

Lehtveeri sõnul teadis Kadrioru pargi haldusjuht rääkida, et hani olevat päästeameti poolt linnast leitud ja parki ohutusse kohta toodud. Sel korral otsustas Lehtveer hane siiski kinni püüda ja veterinaari juurde viia, et tema tervislik seisund üle vaadata. Loomaarstid tunnistasid hane veidi räsituks ja andsid Lehtveerile teada, et varsti peaks emaslind munema muna. 

«Kuna keegi ei ole teda siiani otsinud, siis läheb hani hoiukoju taastuma,» sõnas Lehtveer. «Kes oma hane otsib, sellel oleks soovitav ühendust võtta numbril 53 230 230 või katrin@animalrescue.ee.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles