Humoorikad faktid: need loomad magavad küll üpris veidralt

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: pexels.com

Iga loom peab ühel hetkel puhkama, kuid osa neist teeb seda eriti veidral moel.

1. Elevandid ja kaelkirjakud magavad püstises asendis

Elevandid ja kaelkirjakud on mõlemad rahutud loomad ja seetõttu magavad nad püstises asendis. Nende põlv lukustub ja nii ei pea nad toetuma lihastele. Aeg-ajalt viskavad nad ennast loomulikult pikali ka, kuid suurema osa ajast veedavad nad püstises asendis. 

2. Delfiinid magavad üks silm lahti

Nii nagu teised vaalalised, ei suuda ka delfiin rahulikult magada, sest pidevalt tuleb ennast vaenlaste pärast erksana hoida ja seetõttu uinuvad nad alati nii, et üks silm on avatud. 

3. Pardid magavad reas

Pardid magavad reas, sellepärast, et nii suudavad nad ennast paremini kaitsta ja varjata, et vaenlased neile ligi ei pääseks.

4. Rändlinnud teevad lühiuinakuid

Rändlinnud magavad ilmselgelt õhus, sest muud varianti ei olegi. Maapinnal olles võivad nad magada suisa 12 tundi järjest, õhus olles aga magavad nad maksimaalselt paar minutit või ainult mõned sekundid. 

5. Papagoikalad magavad mulli sees

Papagoikala näol on tegemist juba niigi veidra olendiga, kui ta soovib magama heita, siis tema küünte all aktiveeruvad spetsiaalsed limanäärmed, mis moodustavad tema ümber mulli. See aitab tal ennast kaitsta ka erinevate ohtude eest, mis teda vee all oodata võivad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles