Üllatav põhjus, miks koerad meiega manipuleerida oskavad

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: pexels.com

Lõpuks on teadlased avastanud, mis teeb koerad nii imetlusväärseks ja miks nende armsad kutsikasilmad meie südamed iga kord sulatavad.

Teadlased on avastanud selle põhjuse, miks me oleme koerte suhtes nii vastuvõtlikud ja äärmiselt lummatud. Põhjus on nimelt selles, et koertel on väga hästi arenenud kulmulihased, mille abil nad saavad ka oma silmad suureks muuta ehk teisisõnu sulle oma kutsikasilmi teha ja seetõttu sind temasse aina rohkem armuma panna. Pole ilmselt saladus, et tänu sellele on koerad ka väga osavad manipulaatorid, kes suudavad sind panna kõiki nende soove täitma. 

Seepärast tulekski koheselt kehtestada kindlad reeglid, kuidas koeraga käituda, et ta sulle liigselt pähe ei istuks. Vajadusel tuleb koer saata ka koertekooli, kus ta kenasti käituma õpetatakse. 

Näiteks tänaval jalutades või lihtsalt mõne koera või tema omanikuga kokkupuutudes on oluline meeles pidada, et kõnetama peab kõigepealt koera omanikku ja alles siis koera, sest vastasel juhul jääb koerale mulje, et tema on tähtsam kui tema omanik.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles