Fotod: Põhja prefektuur saatis pensionile teeneka politseikoera

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Täna saadeti pidulikult pensionile Põhja prefektuuri kaheksa-aastane teenistuskoer Niki, kes oli koerajuht Tõnis Landi juhendamisel politseinikele suureks abiks. 

Belgia lambakoer Niki töötas politsei patrullkoerana, tema põhilisteks tööülesanneteks olid inimese lõhnajälje ajamine, esemete otsimine ja kurjategijate kinnipidamine. Teenistusaastate jooksul on Nikil töövõite kogunenud palju, ent üks säravamaid pärineb veel alles eelmise aasta detsembrikuust, kui tal õnnestus päästa inimese elu. Tänu terava ninaga Nikile leiti elusana üles mees, kes eksis ära ühes Tallinna metsas ja ei jaksanud enam ise liikuda.

Oma tubli teenistuse eest sai Niki selle aasta maikuus uhke tunnustuse: Tallinna Rotary klubi andis Nikile parima teenistuskoera tiitli, tema koerajuhile Tõnis Landile aga parima koerajuhi tiitli. Viimase aasta jooksul on Niki oma eeskujuga aidanud tubliks teenistuskoeraks kasvada ka koerajuht Tõnise teisel koeral, üheaastasel belgia lambakoeral Atsil.

Pensionile suunduvad teenistuskoerad jäävad pensionipõlve veetma oma koju koerajuhi juurde. «Ustava sõbra pensionile saatmine on alati kurb, aga Niki ja Tõnis on kokku kasvanud ja rõõmu teeb see, et neil on võimalik elupäevade lõpuni koos olla,» sõnas politseimajor Tõnu Tänav Nikit teenistuse eest tänades.

Tubli teenistuse eest sai Niki kingituseks uhke karika, suure portsu head-paremat süüa ning pehme mati, millel pensionipõlve veeta. Põhja prefektuur tänab Nikit suurepärase teenistuse eest ja soovib talle rahulikku pensionipõlve!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles