Galerii ja videod: Rocca al Mare keskuse juures ekselnud luigepere juhatati õigesse suunda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Postimehe lugeja Asja saatis toimetusele fotod ja video luikedest, kes Rocca al Mare keskuse juurde sattunud olid. Luigepaarile ja nende pisikestele järeltulijatele tuli Asja sõnul appi aga keskuse turvamees, kes lindudega kaasa jalutas ja nad mere poole suunas. 

Luiki ja turvameest saabusid abistama ka Eesti Metsloomaühingu vabatahtlikud, kellele teatati luigeperest veidi enne kella kaheksat hommikul. Veerand tundi hiljem saabus kohale esimene vabatahtlik ning kell 9:15 jõudis pika teekonna läbinud luigepere merre viivasse ojja. 

Just sellise teekonna läbisid luiged Metsloomaühingu hinnangul.
Just sellise teekonna läbisid luiged Metsloomaühingu hinnangul. Foto: Eesti metsloomaühing

Eesti Metsloomaühingu andmetel nähti luigeperet esmalt Tallinnas Sõba bussipeatuses kell veerand kaheksa. Sealt edasi liikusid linnud üle Haabersti ringi ja jõudsid Rocca al Mare kaubanduskeskuse parklasse, kus nende tee viis kokku keskuse turvatöötajate ja Metsloomaühingu vabatahtlikega. Ühingu hinnangu kohaselt alustasid luiged oma teekonda Harku järvest ning suutsid imekombel mitu tundi tiheda liikluse keskel ekseldes ellu jääda. 

«Teekonnale Sõba bussipeatusest mereni kulus juba kaks tundi. Luiged olid päris väsinud ning üks kena inimene pakkus neile isegi kausiga vett,» kirjutas ühing sotsiaalmeedias. «Miks luiged otsustasid järvelt merele liikuda jalgsi, enne poegade lennuvõimaliseks muutumist, on hetkel raske öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles