Loomaõiguslased kogunevad pühapäeval leinarongkäikudele (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Loomaõiguslased Portugalis.
Loomaõiguslased Portugalis. Foto: Bruno Rocha / imago/Fotoarena / Scanpix

Pühapäeval tähistatakse üle maailma loomaõiguste päeva, mille raames toimuvad rohkem kui 30 linnas New Yorgist Mumbaini matuserongkäigud inimeste tegevuste tõttu elu kaotanud loomade auks. 

Rongkäikudest võtavad osa kümned tuhanded leinajad. Kaasatud on ka tuntud nägusid —  näiteks Los Angelese rongkäiku juhib veganist filminäitleja Joaquin Phoenix.

Riiklikku Loomaõiguste Päeva (National Animal Rights Day, NARD) hakati USAs tähistama üheksa aastat tagasi juuni esimesel pühapäeval, et anda loomadele hääl ning pöörata tähelepanu nende õigustele. «Kuni kõik loomad on orjusest vabad ja nende õigused on seadusega kaitstud,» seisab NARDi kodulehel.

Leinarongkäigul kannavad aktivistid kätel kanade, sigade, lammaste ja teiste loomade kehasid, keda on inimeste tarbeks kasvatatud ja tapetud. «Sel päeval peatume ja mälestame neid. Leiname nende kaotust, väljendame nende valu läbi enda oma ja sirutame nende nimel käe kõigi poole, kel on südant kuulata,» kuulutas NARD. Rongkäikudele järgnevad mälestusteenistused kõnede ja muusikaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles