Pärnu kassiperele päädis emadepäev julma hülgamisega (6)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Ööl vastu emadepäeva visati Pärnu loomade varjupaiga prügimaja juurde pappkastiga kassipesakond – ema koos kolme pojaga. «Miks peab elusolendid ära viskama nagu prügi?» küsivad varjupaiga töötajad.

Iga ema teeb oma poegade heaolu nimel teadagi kõik ning selleks ajaks, kui varjupaik abivajajatest teadlikuks sai, oli kassimamma kastist välja rabelenud ja pojad peitu tassinud. Pimedas ei olnud võimalik neid üles leida ja abistajate hirm kasside pärast oli suur. «Öösel luusivad varjupaiga ümber rebased, kelle jaoks on kassipojad üks mõnus suutäis,» nentis varjupaika haldav Varjupaikade MTÜ sotsiaalmeedias.

Varavalges tõtati tagasi, et vaesed hinged päästa. Kassimamma ronis välja prügimaja alt ning oli näha, et ka pojad olid seal ootamas. Kassipojad, kes olid öö otsa külmetanud ja näljased, hakkasid peagi samuti riburada pidi välja ilmuma ning ronisid vooderdatud transpordiboksi, kus neid ootas maitsev ja hästi lõhnav söök.

«Me ei hakka korraldama nõiajahti, kuigi see võimalus oleks. Me ei määra ennast kõrgeimaks kohtumõistjaks – selleks on selle inimese enda südametunnistus ja mälu, mis ei lase unustada, millega ta on hakkama saanud,» põhjendas Varjupaikade MTÜ. «Meie eesmärk on aidata lemmikloomi ja otsida kodututele uued armastavad kodud, kus nad on hoitud ja kaitstud. Me seisame lemmikloomade eest, samas püüame mõista ja oleme näoga inimese poole.»

Kassipere on end nüüdseks varjupaigas kenasti sisse seadnud ja kõik neljajalgsed tunnevad end hästi. Veidi aega kosuvad nad veel ema hoole all ning siis hakatakse väikestele mürakarudele uusi kodusid otsima. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles