Julmalt piinatud koera eluküünal kustus operatsioonilaual

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Koer Ott kliinikus.
Koer Ott kliinikus. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Mõne päeva eest teatati Eestimaa Loomakaitse Liidule (ELL) Harjumaalt leitud koerast, kelle seisukord kiita ei olnud. Juhtunu võttis aga tõsisema pöörde, kui selgus, et koera vigastuste põhjus oli esialgu arvatust jahmatavam.

Kose vallast Viskla külast leitud koer lamas verisena ühe koha peal ja oli liikumisvõimetu. Teatele reageeris ELL kiiresti ning õnnetu olevus transporditi PetCity loomakliinikusse. Esialgu tundus, et koera näol oli tegu tüüpilise autoohvriga, kes oli kodust põgenema pääsenud, sõiduteele jalutanud ja löögi saanud. Koeral oli kiip, ent registrisse seda kantud ei olnud ning ELL pöördus kõikvõimsa sotsiaalmeedia poole, mille abil Oti nime kandnud neljajalgse omanik lõpuks ka üles leiti. 

Koera loetud tundidega kliinikusse jõudmine andis abistajatele lootust, et operatsioon võib edukas olla ja paranemise ime sündida. Seis oli nutune: Ott oli kaotanud palju verd ning tema kusepõis oli kõhuõõnest väljunud. Röntgenpilti uurides selgus aga hirmus tõsiasi — koera oli hiljuti õhkrelvast lastud ning kuul oli tal endiselt keres. Lisaks oli Oti kehal palju sinikaid ja muljumisjälgi, mis andis alust arvata, et teda oli jalaga pekstud. 

«Võimalik, et Ott kakles mõne teise koeraga ja teise koera omanik lasi teda õhupüssist. See, et toime on pandud jõhker koerapiinamine, on igatahes selge,» märkis ELL, kuid avaldas siiski lootust, et operatsioon võib edukas olla, sest tol hetkel oli koera olukord stabiilne. Lootus sel korral aga ei aidanud ning Ott tegi oma viimased hingetõmbed operatsioonilaual. 

Otile läks kliinikusse järele tema omanik, kes lubas sõbraga juhtunu kohta politseisse avalduse teha. Sellega seoses otsib ELL inimesi, kes koerapiinamise kohta infot anda võiks. Vihjeid oodatakse aadressile info@loomakaitse.eu ning vihjaja anonüümsus on garanteeritud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles