Politsei tuletab meelde: koera eest vastutab omanik

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Foto: Põhja prefektuuri Facebooki leht

«Nagu öeldakse, koer on inimese parim sõber. Aga sõprus on kahepoolne ehk koeraomanik peab oma lemmikuga heaperemehelikult käituma,» kirjutab Põhja prefektuur oma tänases Facebooki postituses, mille eesmärgiks on inimestele meelde tuletada, et avalikus kohas tuleb loom rihma otsas hoida.

«Üsna sagedased on olukorrad, kus lastakse koer jalutuskäigu ajal rihmast lahti, vabalt ringi jooksma või on koer aiast välja pääsenud ja ära jooksnud. Nii seatakse aga ohtu nii lemmiku vajadused kui ka ümbritsevate inimeste heaolu,» kirjutab Põhja prefektuur oma postituses. Inimestele pannakse südamele, et lahtine koer võib joosta ette liikuvale autole, rünnata inimest või teist lemmiklooma.

Politsei kutsub inimesi üles hoolivust näitama ja oma koeri avalikus kohas rihmastama, välistades sellega looma ärajooksmist või teiste inimeste ja loomade ründamist. Ei tasu unustada, et koera eest vastutab tema omanik. Eeskujuks on politseikoerad, kes on alati rihmastatud.  

Koeraomanike tähelepanu juhtimiseks joonistab täna Ida-Harju politseijaoskond koostöös vallavalitsusega Jõelähtme vallas Loo alevikus püsivaks meeldetuletuseks kõnniteedele piktogrammid, millel kujutatud jalutusrihma lõugade vahel hoidev koer ja kahes keeles kiri «Rihmaga on turvaline!» Sama aktsioon on politseil plaanis veel koostöös viie omavalitsusega: Anija, Kose ja Viimsi vallad ning Maardu ja Loksa linnad.

Ole hooliv kogukonnaliige ja hea peremees oma lemmikloomale - rihmasta lemmikloom!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles