Galerii: Uskumatu! Superemast rotveiler tõi ilmale 16 kutsikat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Inglismaal Prestonis elav Mark Marshall ja tema abikaasa Laura ootasid elevusega oma tiine koera järglaste sündimist ja eeldasid, et neil tuleb vastu võtta kuus kutsikat. Perekonna jahmatuseks sai koer Roxyst rekordiomanik, sest ilmavalgust nägi lausa 16 väikest tegelast. 

Jalaväelane Mark, kelle peres kasvab lisaks kutsikatele ka viis last, on Roxy abistamiseks paika pannud kindla ajakava: korraga võib ema juures olla kaheksa kutsikat ning iga võsukestega veedetud 40 minuti järel saab Roxy tund aega emakohustustest puhata. Loomulikult aitavad kaasa ka pereliikmed, kes kutsikaid vajadusel piimaseguga toidavad. 

Märtsis sündinud kutsikad on nüüdseks kaheksanädalased ning peagi kolivad nad kõik uutesse kodudesse. Ainult üks kutsikas, kelle nimeks sai Bella, jääb perre emale seltsiks. 

«Kui me Roxy ultrahelisse viisime, ütles veterinaar, et oodata on kuute kutsikat ning kuuega me ka arvestasime,» rääkis Mark Marshall väljaandele Daily Mail. «Seetõttu oli pesakonna suurus meile šokiks. Kuhu ülejäänud kümme ultraheli eest peitu pugesid, pole mul aimugi.»

16 kutsikaga Roxyst on saanud üks kolmest Inglismaa rekordihoidjast. 2017. aastal nägi ühes pesakonnas samuti ilmavalgust 16 kutsikat ning kuigi 2009. aastal tõi üks rotveiler ilmale lausa 18 järeltulijat, oli üks neist sündides surnud ning teise eluküünal kustus kaks päeva hiljem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles