Video: Tallinnast leiti pereta jäänud rebasepoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Teisipäeval sai Eesti Metsloomaühing teate, et Lääne-Tallinna Keskhaigla juures liigub üksik rebasepoeg. Teataja sõnul polnud emarebast tükk aega näha olnud ning tema järeltulija ronis urust korduvalt välja ja läks siis tagasi peitu. 

Kohale tõtanud vabatahtlikud kutsusid appi Päästeameti. Mehed aitasid urgu veidi lõhkuda ja tõid pesast välja kaks juba surnud poega. Nähti ka elus poega, kelle püüdmine esialgu ebaõnnestus. Seetõttu pöörduti Eesti Loomakaitse Seltsi poole, et neilt kasside püügipuur laenata. Puuri toomise ajal jäi vabatahtlik Eli pesa juurde valvesse ning kuuldes, et inimesed olid lahkunud, tuli väike rebasepoeg urust väljatõstetud vennakesi uurima ja Elil õnnestus ta kinni püüda.

Rebasepoeg veterinaari juures.
Rebasepoeg veterinaari juures. Foto: Eesti metsloomaühing

Edasi kulges tee Loomade Kiirabi kliinikusse, kus rebaseplika üle vaadati. Mõlemad tema silmad olid tugevas põletikus, ent üldine olukord suuremat muret ei põhjustanud ning reinuvaderil on lootus täiskasvanuikka jõuda. Rebase võttis oma hoole alla Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg, kelle juurde Paidesse loomake toimetatigi. 

Nüüdseks poolteist päeva Virge juures kosunud väike reinuvader sööb ja joob ning võtab vapralt vastu ka talle antavad ravimid. Nii Virgel kui ka teistel ühingu vabatahtlikel on käed kevade saabumisega tööd täis, ent abita ei jää ükski hädaline. Väike rebasetüdruk peab nüüd küll veidi aega nelja seina vahel veetma, ent kui tema tervis korda saab ja ta on võimeline enda eest hoolt kandma, vabastatakse ta tagasi loodusesse. 

Selleks, et annetuste toel tegutsev Metsloomaühing saaks aidata hättasattunud loomi ja linde, paluvad vabatahtlikud kõigi abi.

Aita, helistades Eesti Metsloomaühingu annetusnumbritele:

9009933 - annetad 5 eurot

9009955 - annetad 25 eurot.

Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Samuti saad toetuseks teha pangaülekande: 

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Selgitus: Loomade ja lindude abiks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles