Jahmatavad fotod: pirukatega maiustanud koer õgis end 70-kiloseks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tomasz Trybus / PantherMedia / Tomasz Trybus / Scanpix

Inglismaa loomakaitsjate šokiks saabus nende hoole alla hiljuti hiiglaslik alaska malamuut, kelle ebasobiv toitumine oli tema kehakaalu kergitanud 70 kiloni. 

Loomakaitseorganisatsiooni RSPCA esindaja sõnul ei pakkunud koera omanikud talle sobivat toitu ning lisaks sellele viskasid nende naabrid neljajalgsele maiustamiseks pirukaid. RSPCA andmete kohaselt on tegu kõige ülekaalulisema koeraga, keda nad kunagi aitama pidanud on. 

Loomakaitsjad viisid malamuudi Gables Farmi päästekeskusesse Plymouthis, mille vabatahtlikud on varemgi ülekaalulisi koeri normaalkaalu viinud. Kuueaastane kutsa sai nimeks George ning kokku tuleb tal kaotada 34 kilogrammi. 

«Vaatamata oma hiiglaslikule kehale on George üllatavalt aktiivne ning ka tema iseloom on silmapaistev,» rääkis päästekeskuse juhataja Claire Sparkes. Naise sõnul on vabatahtlikud ülekaalulisi koeri aidates alati lootusrikkad, et hullemaid juhtumeid enam ei tule, ent George'i olukord jahmatas ka paljunäinud abistajaid. 

Sparkes on aga kindel, et neil õnnestub George'i aidata. Koer on pandud eridieedile ning tasapisi suurendatakse tema päevast aktiivsust, et üleliigsed kilod kaoksid. Kui ettevõtmine õnnestub, hakatakse kutsale aga uusi hoolivaid omanikke otsima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles