Õnnesärgis sündinud papagoi sai kuuli näkku, paranedes pidi heitlema maoga ja siis relvastatud kurikaeltega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Sinilaup-amatsoonpapagoi. Foto on illustratiivne.
Sinilaup-amatsoonpapagoi. Foto on illustratiivne. Foto: Charles J Sharp [CC BY-SA 4.0]

Brasiilias Cascaveli loomaaias elab papagoi nimega Freddy Krueger, kelle elu on olnud kõike muud kui rahulik. Lindu on tulistatud, ta on saanud hammustada maolt ning takkapihta üritasid kurjategijad ta pihta panna.

Sinilaup-amatsoonpapagoi Freddy Kruegeri seikluste algus ulatub 2015. aastasse, mil ta ühest narkourkast politseihaarangu käigus leiti. Loomulikult ei möödunud vahistamine ilma tulevahetuseta ning ühel hetkel sai pihta ka Freddy. Kuul lõhkus tema noka, põletas näosulgi ja lind kaotas ajutiselt silmanägemise. Politseinikud võtsid ta endaga kaasa ja nii jõudiski Freddy Cascaveli loomaaeda, kus sai koleda näohaava tõttu ka oma nime. 

Tükk aega sai lind rahulikult elada, kuid selle aasta aprillikuu alguses hammustas Freddyt madu. Papagoi õnneks oli tegu mürgitu ründajaga, ent sellegipoolest kaotas ta suurel hulgal verd. Sellega polnud Freddy mured ikka veel lõppenud — vaid mõni päev hiljem tungisid loomaaeda relvastatud mehed, kes lõid vahele sekkunud turvamehe oimetuks ning haarasid kaasa Freddy ja teisegi papagoi.

Kuriteo uurimine jõudis vaevu alata, kui Freddy kõigi üllatuseks välja ilmus ning talitajad ta oma puuri lähedalt puuoksalt istumast leidsid. Freddy naasmise asjaolud on segased, ent maast leitud vereplekkide tõttu usuvad loomaaia töötajad, et linnuke ründas kurjategijaid, pääses vabadusse ja puges mõneks päevaks peitu. «Freddy on üks veidi metsik tegelane,» sõnas loomaaia veterinaar Ilair Dettoni väljaandele Folha de São Paulo ja lisas, et kuigi teise varastatud papagoi saatus on lahtine, jätkuvad tema otsingud sellegipoolest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles