Päevakäpp: Bandiit on nimele vaatamata tõeline hellik

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Bandiit.
Bandiit. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Detsembrikuus, kui Kasside Turvakodu vabatahtlikud valmistasid turvakodu ruume Jõulutralliks ette, vuras üks vabatahtlik koos väikese karvapalliga turvakodu poole. Vabatahtlik mõtles, kui vahva kingitus on see väike mustvalge kassijõmm — uus nurruv hoolealune, kelle käpakäiku paremuse poole muuta.

Vaevalt jõudis vabatahtlik seda mõtet mõelda, kui avastas kassipoisi enda kõrvalt esiistmelt istumas, kassil tähtis nägu peas, mis justkui küsis, kuhu tee viib. «Mismoodi sina välja pääsesid?» mõtles vabatahtlik, kes imestas, kuidas nurrumootor tagaistmelt puurist nii märkamatult välja rabeles. Veel suurem üllatus oli aga see, kui vabatahtlik avastas, et puur on endiselt tagaistmel kinni. «Kas sa oled osav bandiit või?» imestas vabatahtlik ning nii saigi kassipoiss endale nimeks Bandiit.

Aga ärge laske ennast nimest eksitada. Bandiit ei ole kohe üldse bandiidi iseloomuga. Bandiit on hoopis hella südamega paimaias kassipoiss, kes on end turvakodus sisse seadnud kõige uksepoolsemasse pessa — eks ikka selleks, et tulijatele kohe esimesena silma jääda, nende süda võita ja end igaveseks päriskoju lasta viia. Ometigi pole õnn veel Bandiidile naeratanud ning kassipoiss ootab ikka veel seal, ukse kõrval pesas.

Kui sina soovid endale ühte armast kaisukassi, kes sind turvaks nagu bandiit, aga kaisutaks sind nagu kaisukaru, siis Bandiit ongi sinu jaoks õige! Bandiit ootab kodukirju aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles