Notre-Dame'i põlengust pääses eluga 180 000 hinge

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Pariisi Jumalaema kirik.
Pariisi Jumalaema kirik. Foto: MASTAR/SIPA / MASTAR/SIPA / Scanpix

Tulekahju Pariisi Jumalaema kirikus laastas ajaloolist hoonet laialdaselt, ent maailma vapustanud põleng ei nõudnud ühtegi inimelu. Lisaks katedraali külastajatele ja vapratele tuletõrjujatele jäi elama veel 180 000 hinge — kolm tarutäit mesilasi, kes hoone katuse all pesitsesid. 

Mesinik Nicolas Geant, kelle tööülesannete hulka kuulub ka Notre-Dame'i mesilasperede eest hoolitsemine, kinnitas, et mesilinnud leekides ei hukkunud. «Kergendustunnet on raske sõnadesse panna,» rääkis Geant. «Satelliitfotodelt märkasin, et mesitarud olid tulest puutumata. Uskusin selle hetkeni tõesti, et need olid maha põlenud.»

Geant sõnas, et suits muutis mesilased uimaseks, ent ei mõjunud neile hukatuslikuna. Mesinik lisas ka, et ohuolukorras pugivad mesilinnud end mett täis, kaitsevad kuningannat viimse hingetõmbeni ning ei põgene tarust mitte mingil juhul. Mesilased on katedraalis elanud 2013. aastast, mil Pariisi erinevatesse paikadesse paigutati tarud eesmärgiga mesilasperede kahanevaid numbreid kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles