Galerii: Eesti Metsloomaühingu hoole alla on jõudnud seltskond oravapoegi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Kevade saabumisega on kätte jõudnud aeg, mil Eesti Metsloomaühing hakkab igapäevaselt saama teateid hätta sattunud looma- ja linnupoegadest. Vaid nädala jooksul on ühingu hoiukodudesse jõudnud mitmed oravapojad, kes jõudsalt kosuvad.

Möödunud teisipäeval leiti Pääskülast üksik oravapoeg. Pisikene orav värises päris kõvasti ja oravaema ei paistnud kuskilt. Leidja pani oravapoja transpordipuuri koos sooja tekiga ja viis Metsloomaühingu Tallinna piirkonnajuhi Merilini juurde. Selgus, et tegemist oli plikatirtsuga, kes kaalus 123 grammi. Tirts sai nimeks Pipi.

Vaid päev hiljem saabus teade Mustamäelt, kust avastati järgmine hädaline. Tema oli Pipist veel väiksem pisike poiss, kes kaalus veidi üle 90 grammi. Merilinil suurt valikut polnud ning poisi nimeks sai härra Nilsson. Nilsson ja Pipi saavad hästi läbi ja magavad kenasti üksteise kaisus.

19. aprillil leiti Laagrist umbes kümnepäevane oravapoeg, kelle kass koju toonud oli. Imekombel oli väike orav ühegi kriimuta ning ühingu Lääne-Virumaa piirkonnajuhi Lee kinda sees sõidutati ta hoiukodusse Oravapoisid. Hoiukodus on suureks abiks lahke toetaja saadetud loomakarvade hunnik, mis on ideaalne pesamaterjal ja hoiab väga hästi sooja.

Kui oravapojad veidi kasvavad, saavad nad esmalt suuremasse puuri, kus nad oma ronimisoskusi arendada saavad. Edasi kolitakse käbikuningad suurde välipuuri, kust nad lõpuks loodusesse vabastatakse.

Kevad on saabunud ning aeg, mil Metsloomaühing hakkab igapäevaselt saama teateid pesast välja kukkunud või abivajavatest looma- ja linnupoegadest. Mõne sellise hädasolija leidmisel helista kohe nõu ja abi saamiseks ühingu infotelefonile 56322200.

Selleks, et neil oleks võimalus kõik abivajavad loomalapsed vastu võtta ning suureks kasvatada, palub Metsloomaühing aga abi spetsiaalsete luttide ja piimapulbrite ostmiseks.

Metsloomaühingu tegevust saab toetada pangaülekandega:

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Selgitus: Oravapojad 

Helistada võid ka annetustelefonidel: 

nr 9009933 - annetad 5€ 

nr 9009955 - annetad 25€ 

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles