Mainekas koertenäitus toob Tallinna tuhandeid neljajalgseid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tallinna Võitja 2017»Saku Suurhallis.
«Tallinna Võitja 2017»Saku Suurhallis. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES / PM/SCANPIX BALTICS

Sel nädalavahetusel toimub Tallinnas Saku Suurhallis rahvusvaheline koerte tiitlinäitus «Tallinna Võitja 2019». Mainekal näitusel osaleb enam kui 2000 koera kümnest eri riigist. 

«Tallinna Võitja» nimelise tiitlinäitusega alustas Eesti Kennelliit aastal 2012 sooviga koondada erinevate tõugudega seotud koerasõpru, kasvatajaid ja tõuentusiaste. Sellaastasele näitusele on registreeritud üle 2000 osaleja ning esindatud on 257 erinevat tõugu. Võistlejaid tuleb kohle kümnest erinevast riigist, kõige kaugemalt Ungarist ja Šveitsist.

Koertenäitus annab suurepärase võimaluse tutvuda tõugudega igas vanuserühmas, kutsikatest veteranideni ning vestelda koeraomanike ning kasvatajatega. Iga tõug on aretatud kindlal eesmärgil, kajastades konkreetseid tööomadusi, iseloomu, välimust ja suurust. Noorimad osalejad on kutsikad alates kuuendast elukuust ning eakaimaid on seeniorkoerad, kel vanust üle kaheksa aasta. Lisaks saab näha haruldasi tõuge nagu posavia hagijas, grööni koer, valge rootsi põdrakoer ja uruguai cimarron.

Koeri tulevad hindama spetsialistid erinevatest riikidest. Kõige kaugemalt saabub ekspert Malaisiast ning Eestit esindavad neli näitusekohtunikku.

Näitusehallis avavad müügiletid paljud toredad lemmikloomatarbeid pakkuvad ettevõtted, kes jagavad oma teadmisi ja kogemusi. Esindatud on erinevad lemmikloomatoidud, pesuvahendid, rihmad, mänguasjad, pesad, tekid ning paljud koerasõpradele vajalikud esemed.

Uksed avanevad külastajatele hommikul kell 10 ning lõppvõistlused algavad kell 15. Piletid on saadaval kohapeal: laps/pensionär 2 eurot, täiskasvanud 3 eurot ning perepilet 5 eurot. Rohkem infot ajakava kohta leiab Eesti Kennelliidu kodulehel ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles