Söögu lund kui tahavad: julmurist perenaine jättis koerad päevadeks toidu ja veeta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talust päästetud Cherry kliinikus.
Talust päästetud Cherry kliinikus. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eile avalikustas Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) loo, mis jõudis nendeni tegelikult juba siis, kui lumi ulatus pea põlvini ja külmakraadegi oli omajagu.

Ida-Virumaalt tehtud telefonikõnes teatati loomakaitsjatele, et ühes talus elasid mahajäetuna kolm koera. Teataja sõnul käis talu perenaine koeri toitmas korra nädalas ning nähvas muretsejale, et sellest piisab ning koertel pole rohkem sööki-jooki tarviski. Söögu lund, kui tahavad. 

Teataja võttis asja oma kätesse ning hakkas koerakesi ise toitmas käima. Ühel päeval ei tõusnud üks neist enam jalgadele. Oli näha, et koeral on väga valus ja ta piinleb ning meeleheitel naine helistas liidule ja palus abi. ELL-i vabatahtlikud sõitsid kohale, toimetasid koera Tallinna kiirabisse ja olid valmis kliinikukulud katma ja koera oma hoole alla võtma. 

Kuna teisedki koerad sinnapaika jääda ei saanud, võttis toitja neist ühe päriseks endale. Teine, Manja, leidis samuti tee hoiukoju ning hoiuperenaine Olga sattus koerast sedavõrd vaimustusse, et tema perre Manja edaspidiseks jääbki. Olga sõnade kohaselt ei olnud ta nii alandlikku koera enne näinud. Inimest nähes viskus Manja alandlikult pikali ja liikus ainult roomates. Sellise käitumise põhjuseks on tavaliselt koera peksmine ja muul moel väärkohtlemine. 

Kolmas õnnetu, Tallinna viidud Cherry lamas aga valudega kliinikus. Koer polnud võimeline end püsti ajama, tema kaelal oli suur mädapäise ja üks tema küüntest tuli liha seest välja opereerida. Koer sai valuvaigisteid, antibiootikumid ja viibis paar päeva kiirabis.

Cherryle pakkus hoiukodu üks Viljandimaa pere, kelle hoole all koer tänaseni olnud on. Eaka, umbes kümneaastase Cherry tervis on kõikuv: liigeserohtusid tuleb tal võtta ilmselt elu lõpuni ning tema põrnas on moodustis, mille tüüpi veterinaarid seni kindlaks määranud ei ole. 

Cherry saab olla hoiukodus veel vaid nädala ja siis pole talle enam kohta. Seetõttu otsib ELL koerale nüüd uut, kasvõi ajutist hoiupaika. Keegi ei tea kui kaua koer veel elab, ent täna pole ta seisus, mis põhjendaks magama panemist. Cherry naudib inimeste seltsi, käib õues jalutamas, sööb kenasti ning tahab silitamist ja suhtlemist. 

Uues kohas peaks ta kindlasti saama olla nii õues kui toas, sest liigeseprobleemidega ainult õues viibida pole koerale hea. Loomakaitse liit korvab uuele hoiukodule kõik kliinikuarved — Cherry jääb liidu hoole alla kuni elupäevi on antud. Kassidest ta ei hooli ning võõraste koertega viimasel ajal kokku puutunud pole, ent oma kahe kaaslasega sai ta suurepäraselt läbi. 

Eaka koera võtmine on kogemust väärt, sest ta oskab olla siiralt, tingimusteta ja üdini tänulik. Kui sina soovid Cherryle pakkuda hoiu-, või päriskodu, saad lähemat infot telefonil 51946146 või info@loomakaitse.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles