Kassi ülekaaluliseks söötmine tõi rootslasele kaasa kriminaalsüüdistuse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: PDSA / SWNS.com / PDSA / SWNS.com / Scanpix

Möödunud detsembris teavitas üks Uppsala veterinaar kohalikku politseid kliinikusse kontrolli toodud kassi julmast kohtlemisest. Hiirekuninga kaal oli normaalsest kaks korda kõrgem ja ta ei olnud võimeline ennast pesema.

Anonüümseks jääda soovinud veterinaari sõnul jääb kasside normaalkaal viie-kuue kilogrammi ringi, kuid tema juurde toodud kass kaalus jahmatamapanevad 11 kilo. Kassi karv oli pulstunud, selle külge olid kinnitunud väljaheited ja looma nahka katsid haavandid. Lisaks sellele oli tal liialt pikaks kasvanud küünte tõttu raskusi liikumisega. 

Kassi omanik eitas looma julma kohtlemist ja väitis, et tõi hiirekuninga veterinaari juurde seetõttu, et hoolib tema heaolust. Naist süüdistatakse nüüd looma vastu suunatud vägivallas ning süüdimõistva otsuse korral ootab teda ees kas trahv või kuni kaheaastane vanglakaristus. Fotot kassist saab näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles