Fotod ja video: Piritalt leiti kuulihaavaga vares

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vares Vaak.
Vares Vaak. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Nädala eest sai Eesti Metsloomaühing kõne Piritalt Merivälja asumist. Helistaja teatas, et tema hoovis oli juba ööpäeva liikumatuna lebanud vares, kellel siiski eluvaim sees oli. 

Kui ühingu vabatahtlik Katrin Idla asja vaatama läks, leidis ta muruplatsilt alajahtunud linnu, kellel olid silmad kinni, kes ei suutnud pead tõsta ja ei võtnud jalgu alla. Varese seisund oli halb, kuid peale ülessoojenemist ja joomist muutus ta veidi aktiivsemaks ja avas silmad.

«Pealelõunal viisime varese Sõle Loomakliinikusse, sest väliseid vigastusi varesel ei olnud ning tahtsime teada miks vares sellises seisundis on,» kirjeldas ühing sotsiaalmeedias. «Kliinikus tuvastati, et varest on lastud õhkrelvast ja tema kehas on õhupüssi kuul.»

Kuigi vares oli väga kehvas seisus, ei suutnud jalgadel püsida ja lootus tema paranemisele oli imeväike, otsustati talle siiski võimalus anda, et veidigi inimeste poolt tehtud kurja heastada. Varesele tehti asjakohased süstid ning seejärel koliti ta taastuma hoiukodusse. Kuna vares ei olnud suuteline ise sööma ja jooma, tuli teda esimesel päeval toita süstlaga.

Täna hommikul hoolealust vaatama minnes ootas Katrinit ees hea üllatus — vares vaatas talle vastu, oli suuteline juba ühe jalaga haarama ning teist liigutama. Söömine ja pea hoidmine veel nii hästi välja ei tulnud, kuid varese kiire seisundi paranemine tekitas suurt rõõmu.

«Et selliseid juhtumeid vähem oleks, palume nii Kuusenõmme tee elanikel (eks see püssipaugutaja sealsamas teie naabruses ju elabki) kui kõigil teistel Eesti elanikel loomavihkajast julmurite toimetamiste suhtes tähelepanelikud olla, sest kui üks tegelinski avalikus ruumis püssi paugutab, siis ta vilistab seadustele ja ei saa aru oma tegevuse ohtlikkusest,» palub Metsloomaühing. «Püssi laskmine linnades ja asulates on ohtlik nii loomadele (ka lemmikloomadele) kui ka ümbruskonna elanikele.»

Kui märkad või kuuled laskmist, anna sellest koheselt teada Hädaabi numbrile 112. Metsloomade laskmise puhul linnakeskkonnas teavita ka Keskkonnainspektsiooni numbril 1313.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles