Smugeldaja püüdis üle piiri viia koogikesteks maskeeritud kilpkonni

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilpkonn. Foto on illustratiivne.
Kilpkonn. Foto on illustratiivne. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Koogimeistrid suudavad oma söödavad kunstiteosed meenutama panna kõiksugu loomi, kuid inimesi nendega üldjuhul ära ei peta. Üks mees üritas aga asjale läheneda teisest küljest ja väitis, et tema kohvris olnud haruldased kilpkonnad olid hoopistükkis realistlikud koogid. 

Märtsi alguses vahistati Berliini Schönefeldi lennujaamas Egiptusest saabunud mees, kelle pagasist leiti koogikarp, mille sisse oli pandud kolm haruldast kilpkonna. 69-aastane Saksamaa kodanik üritas tollitöötajaid veenda, et tegu oli äärmiselt realistlike šokolaadist kilpkonnakookidega. Kui karp aga avati, leiti sealt kolm elusat ohustatud liikide nimekirja kuuluvat kilpkonna. 

Lennujaama poolt avaldatud pressiteates seisis, et turvatöötajad konfiskeerisid kilpkonnad ning loomad anti veterinaaride hoole alla. Kui sakslane smugeldamises süüdi mõistetakse, ootab teda kuni 50 000 euro suurune trahv või viieaastane vanglakaristus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles