Galerii: Berliini loomaaia jääkarupojast on sirgumas tõeline staar

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. detsembri pärastlõunal nägi Berliini loomaaias ilmavalgust väike jääkaru. Sündides kurt ja pime karupoeg veetis kogu aja ema soojas embuses, ent nüüd anti talle lõpuks võimalus ka suurt aedikut uudistada. 

Veel nimeta karupoeg on sünnist saati olnud väga hea isuga ning karuema Tonja hoiab oma järeltulijat ülima hoolega. Umbes 30 päeva pärast sündi ehk jaanuari alguses avas karupoeg lõpuks silmad ja ka tema kõrvad hakkasid töötama. 

Väikeste jääkarude suremus on kõrge — ligi 85 protsenti hukkub veel enne kolmandat eluaastat. 2016. aastal tõi Tonja ilmale kaksikud pojad. Neist esimene suri kohe pärast sündi ning teine, Fritz, haigestus neljakuuselt maksapõletikku ja ka tema elu lõppes peagi. Möödunud aasta alguses suri Tonja järgmine järeltulija, kuigi karuema kandis tema eest pühendunult hoolt. Berliini loomaaed loodab, et uusim saabuja saab erandiks ning kasvab tubliks ja terveks suureks jääkaruks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles