Lumetormis suunataju kaotanud mehe elupäästjaks sai tema koer

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkajad Cairngormsi rahvuspargis. Foto on illustratiivne.
Matkajad Cairngormsi rahvuspargis. Foto on illustratiivne. Foto: Paul Campbell / SWNS / Paul Campbell / SWNS / Scanpix

Laupäeval jäi Šotimaal Cairngormsi mäestikus lumetormi kätte lõksu spordisõber, kes lumelauatades suunataju kaotas. Lumevangis veedetud öö aitas mehel üle elada tema koer, kes eksinut soojas hoidis.

Edinburghi piirkonnast pärit mees helistas esmalt hädaabinumbril ja puges siis kaasa võetud magamiskotti, kuhu võttis ka oma labradori tõugu koera. Hädalistele saabusid lõpuks appi Cairngormsi mäepäästjad, kes nad ohutusse kohta toimetasid. 

Päästemeeskonna liige Al Gilmour sõnas BBC-le, et ilma koerata ei oleks mees lumes veedetud aega üle elanud — halvad ilmaolud raskendasid hättasattunute täpse asukoha kindlaks tegemist, ent kuna mees helistas veel teiselgi korral, võimaldas see päästjatel lõpuks nendeni jõuda. 

Gilmour sõnas, et lumelauataja oli end korralikult ette valmistunud ja võtnud kaasa abivahendeid, ent lumetormi ja jäiste temperatuuride vastu ta omal jõul saanud ei oleks. «Tal hakkas külm ja see mõjutas tema käitumist ja otsustamisvõimet,» rääkis Gilmour. «Õnneks tuli ta mõttele ka oma koer magamiskotti võtta ning see tema elu päästiski.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles