AASTA HILJEM: mis on saanud Eesti ühest suurimast kutsikavabrikust päästetud koertest?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjad avastasid Harjumaalt viimaste aastate suurima kutsikatehase.
Loomakaitsjad avastasid Harjumaalt viimaste aastate suurima kutsikatehase. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Aasta tagasi panid loomakaitsjad lõpu Eesti viimaste aastate suurima kutsikatehase tegevusele. Treppoja koertevabrikus vireles 38 haiget ja nälginud koera ning loomaäri ajas seal 50-aastane soomlanna, kellelt oli Soomes loomapidamisõigus ära võetud.

Koerad olid sunnitud elama räpastes ja halbades tingimustes ning paljud neist olid suletud väikestesse transpordipuuridesse. Vabrikant Jelena loovutas koerad vabatahtlikult ja kinnitas, et on seda äri ajanud viimased paar aastat. Tolleks hetkeks oli Jelenalt Soomes loomapidamisõigus ära võetud, aga vaatamata sellele toimus kõige aktiivsem äritegevus just seal. Koerad olid nälginud, kurtunud ja parasiitidega nakatunud ning väga räpased. Esines ka parvoviirust, mis kahe kutsika eluküünla kustutas. 

MTÜ Loomapäästegrupp vabatahtlike peakoordinaator Katrin Lehtveer, kes aasta eest kuulus Eestimaa Loomakaitse Liitu (ELL), sõnas, et Jelenal ei ole enam ühtegi koera. «Viimasel kohtumisel tunnistas ta mulle, et tal on hea ja kerge olla,» rääkis Lehtveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles