Lustakas video: hundi pikk liug teeb nii mõnelegi kelgutajale silmad ette

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kuigi hundid on koerte metsikud sugulased, ei ole neil oma kodustatud suguvendadega võrreldes kübetki vähem mängulusti. Üks võsavillem kasutas mäeküljel olnud lund ja jääd targasti ära ja võttis ette ühe korraliku liu.

USA fotograafi Jack Bayles'i 2018. aasta maikuus filmitud videol on ka teaduslikum selgitus. Kuna tegu oli kevadise ajaga, olid hundid hõivatud talvekarvast vabanemise tüütu ülesandega. Vahvatest kaadritest võib järeldada, et just sellega hunt omal lõbusal moel ametis oligi, sest liu lõpus jätkas ta hammastega karva kiskumist. 

Videot jagas Facebooki-leht «Hunt - Eesti rahvusloom». Postituse juures märkis hundiuurija Laura Kiiroja, et võsavillemite puhul pole selline käitumine sugugi haruldane ning hundid lasevad kasukast vabanemiseks mäenõlvadest alla isegi siis, kui neil lund külje all pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles