Vanad ripsmetušid aitavad päästa metsikut loodust

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Sajad inimesed üle kogu maailma on annetanud oma ripsmetuši harja metsiku looduse päästmiseks. Mõtled, et mis kasu neist küll on? Rohkem kui arvad!

North Carolinas asuvas metsikute loomade varjupaigas kantakse hoolt vigastatud ja orvuks jäänud loomade eest. Seal tuldi ka avastusele, et muidu raisku minevad ilutarvikud on väga head abivahendid väikeste loomade puhastamiseks ja harjamiseks.

Need väikesed harjad on ideaalsed, eemaldamaks loomadelt kirpe, tinge ja teisi elukaid, kes nende karvkattel võivad pesitseda. Näiteks on pardipoegade karva raske puhastada, sest see on väga õrn. Nüüd on varjupaiga töötajad aga leidnud, et ripsmetuši hari sobib ka selleks justkui valatult.  

Kõik sai alguse 2017. aastal, kui varjupaiga töötaja Savannah Trantham teavitas Facebooki vahendusel, et neil on hea moodus, kuidas ripsmetuššide harjasid taaskasutada. Pärast seda on varjupaik harjade näol saanud tuhandeid annetusi.

Kuna annetusi on tulnud meeletutes kogustes, siis on Apalatši varjupaik hakanud valmistama pakke ja saatma neid ka paljudesse teistesse metsikute loomadega tegelevatesse asutustesse.

Ka sina saad oma vanade ripsmetuššide harjad loomade aitamiseks saata. Enne tasub muidugi uurida, äkki on sinu kodu lähistel mõni loomade eest hoolitsev asutus, kes nendest samuti rõõmu tunneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles