Pootsmanist võib saada Euroopa loomaaedade olulisim isastiiger

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri tiiger Pootsman.
Amuuri tiiger Pootsman. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Poolteist aastat otsisid Tšehhis asuva Zlín-Lešná loomaaia eksperdid kaaslast emasele amuuri tiigrile Tanyale. Valituks sai Tallinna loomaaia tiiger Pootsman, keda loomaaia külastajad nüüd lõpuks ka aedikus näha saavad.

Nii Pootsmani kui ka Tanya vanemad on pärit loodusest ning seega on tegu geneetiliselt väga hästi sobiva paariga. Kahe looma tutvustamine on aga kõrge riskiga — alles hiljuti hukkus Londoni loomaaias sumatra tiiger Melati, kelle värske kaaslane Asim ta maha murdis. Esimeste kohtumiste põhjal on Zlíni loomaaia talitajatel ja juhtkonnal aga alust loota, et Tanya ja Pootsman hakkavad hästi läbi saama.  

Zlín-Lešná loomaaia juhataja Roman Horský ütles veebilehele Idnes, et Pootsmani Tšehhi toomise protsess oli pikk, ent kogu vaeva väärt. «Kui Tanya ja Pootsman sobivaks osutuvad ja järglasi saavad, on tegu Euroopa loomaaedade geneetiliselt olulisima tiigripaariga,» rääkis Horský.

Tanya eelmine kaaslane oli Saksamaalt Eberswalde loomaaiast pärit Joseph, kes kolis Tšehhist 2017. aastal Lõuna-Koreasse. Tanyal ja Josephil õnnestus viie aasta jooksul saada kaks pesakonda, kokku viis kutsikat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles