Skandaal lõunanaabrite juures: loomade varjupaik viskas surnud neljajalgsed vanapaberi hulka

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval hakkasid Facebookis ringlema kohutavad kaadrid: Lätis Kekava küla lähedal asuva Mežavairogi loomade varjupaiga pilgeni täis prügikonteineritest paistsid välja loomade surnukehad. 

Šokeerivat vaatepilti käis seejärel filmimas ka ringhäälingu LTV7 telesaade «Täna õhtul». Lisaks koerte ja kasside korjustele leiti vanapaberi kogumiseks mõeldud konteineritest ka hirvede surnukehi, vahendab TVNet.

Varjupaiga Facebooki-lehele ilmus kiirelt nüüdseks eemaldatud postitus, milles juhtkond püüdis oma tegevust õigustada. Postituses väitis varjupaik, et asutuse territooriumile tungiti ebaseaduslikult ning filmijad külastasid kohta, kuhu on lubatud minna vaid varjupaiga töötajatel. Samuti lisati, et varjupaik ei teinud midagi ebaseaduslikku.

Varjupaik kogub küll kokku ka autoteedel hukkunud loomi, ent enne loomsete jäätmete tehasesse transportimist on neil kohustus korjuseid hoida spetsiaalsetes konteinerites, mitte pooleldi avatud prügikastides.

Kolmapäeval külastasid Mežavairogis asuvat loomade varjupaika Läti veterinaar- ja toiduameti (VTA) töötajad. VTA esindaja Mairita Riekština sõnul oli osa puudustest ametnike saabumise ajaks juba kõrvaldatud ning konteinerid juba nõuetekohaselt suletud. «Nii dramaatilist vaatepilti, nagu seda oli näha sotsiaalvõrgustikes, enam ei ole,» kinnitas Riekština.

Ametnik lisas samas, et loomade korjuseid ei tohi nii pikalt hoiustada. «Aga kontrolli ajal võttis varjupaik ühendust loomade surnukehi vedava firmaga ning lähiajal viiakse need minema. Konteineritel on ka vale markeering. Nüüd on alustatud haldusmenetlust,» sõnas Riekština.

VTA kinnitusel on juriidilistele isikutele selliste rikkumiste eest ette nähtud 15-700 euro suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles