Juhuslik mööduja leidis silla alt kinniteibitud koonuga kutsika

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Griffith Animal Hospital / Facebook

USAs Indiana osariigis Griffithi linnas elaval Bob Hoelteril on kombeks õhtuti autoga poes käia. Möödunud nädalavahetusel otsustas ta teekonna aga jalutades läbida ja sai nii päästeingliks julmalt surema jäetud kutsikale.

Hoelteri teele jääb sild ning seda tol õhtul ületades kuulis mees vaikset häälitsust. Hoelter seisatas, jäi kuulama ja tegi kindlaks, et kurblik kiunumine tuli tema jalge alt. Vaatamata pimedusele laskus Hoelter mööda järsku kaldapealset alla, võttis välja kaasas olnud taskulambi ja suunas valgusvihu silla alla. 

Hoelterile üllatuseks vaatas talle vastu kaks suurt silma — silla all kössitas külmast lõdisev kutsikas. Veelgi šokeerivam oli aga asjaolu, et koera koon oli isoleerteibiga kõvasti kinni seotud. «Minu esimene mõte oli, et kuramus küll, kes nii teeb?» kirjeldas Hoelter veebilehele The Dodo. «Griffithi loomakliinik oli lähedal - pistsin kutsika põue, ronisin silla alt välja ja suundusin sinna.»

Kliiniku juhataja Lori Kovacichi sõnul on kutsika nägemine vaatepilt, mida ta eales ei unusta. «Hüppasin toolilt püsti, haarasin koera ja viisin ta operatsioonituppa,» rääkis Kovacich. Suures ärevuses ei jõudnud ta Bob Hoelterilt küsida ei tolle nime ega kontaktandmeid. Hoelter aga ootama ei jäänud — teades, et kutsikas oli heades kätes, lahkus ta kliinikust ja suundus poodi. 

Ülevaatusel selgus, et teibi all olnud nahk oli halvas seisukorras ja tõenäoliselt oli kutsikas niiviisi päevi veetnud. Lisaks sellele oli kutsika üks jalgadest murdunud — Kovacich teoretiseeris, et kutsika hülgaja viskas ta sillalt alla, ent koer maandus vee asemel maa peal. Kovacich jagas kurba lugu ka sotsiaalmeedias, kus kirjutas, et oma 30-aastase veterinaarikogemuse juures ei ole ta sellist hülgamist veel näinud. 

Loomaarsti postitust nägi kohalik abielupaar, kellele kutsikas südamesse puges. Koerakesele pandi nimeks Louie ning kohe pärast raviperioodi lõppemist sai ta uude koju kolida. Lõpuks saadi teada ka müstilise päästja isik — Kovacichi kirjutis jäi silma Bob Hoelteri õetütrele, kes kõik osapooled kokku viis. 

«Paistab, et Louie tundis mind ära, sest kohe kui me kokku saime ronis ta mulle sülle,» rõõmustas Hoelter. «Olen korduvalt mõelnud, mis oleks saanud kui ma oleks sel õhtul auto võtnud. Mul on hea meel, et Louie lugu siiski õnnelikult lõppes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles