Tallinna loomaaias saab näha loomade spaaprotseduure ja treenimist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna loomaaed

Igal laupäeval ja pühapäeval, alates 2. veebruarist kuni 31. märtsini saab Tallinna loomaaia paksunahaliste majas näha loomade tegevusi, mida kommenteerivad loomaaia töötajad. 

Kommenteeritud tegevuste raames näidatakse külastajatele elevantide pesu ja spaaprotseduure ning ninasarvikute pesu ja treenimist. 

Looduses püherdavad elevandid parasiitide peletamiseks ja naha niiskuse säilitamiseks mudas ja savis. Loomaaiad võimaldavad loomadele neid liigiomaseid tegevusi ka tehistingimustes — Tallinna loomaaia elevandid Fien, Draay ning Carl püherdavad suvel õues nii liivas, savis kui turbavannis, talvel saavad loomad nahahooldusega tegeleda ka siseruumides.

Loomade treenimine suurendab nende heaolu ja tugevdab inimese-looma suhteid. Samuti pakub see loomale suuremat kontrolli oma elu üle ning mõjub nii psühholoogiliselt kui füüsiliselt soodsalt. Erinevalt tsirkusest ei treenita loomaaialoomi ebaloomulikke trikke sooritama, vaid selleks, et parandada nende füüsilist vormi ja soodustada nende liigiomast käitumist.

Kaasaegsed loomaaiad treenivad loomi ka selleks, et muuta talitamis- ja veterinaarprotseduurid loomadele lihtsamaks ja stressivabamaks. Sealjuures ei motiveeri looma mitte hirm, vaid ülesande lahendamise eest saadav preemia. Iga loom eelistab preemiaks saada midagi erinevat. Lisaks toidule on ninasarvik Kibibi lemmikuks ka harjaga sügamine.

Kommenteeritud tegevuste kava:

Laupäeval kell 12 – elevantide pesu ja spaaprotseduurid

Pühapäeval kell 12 – ninasarvikute pesu ja treenimine

Üritusel osalemine on talviselt soodsa loomaaia piletiga. Kassad suletakse kell 15. Loomaaed on jalutamiseks avatud kella 17-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles