Fotod: vaata, kuidas läheb Tallinnas sündinud jääkaru Noral uues kodus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2017. aasta detsembrikuu alguses saatsid Tallinna loomaaia töötajad nelja-aastase jääkaruplika Nora teele Austria pealinna Viini, kus teda oli ootamas uus kodu maailma vanimas järjepanu töötavas loomaaias ning ka Ranzo-nimeline peigmees. 

Nora kaaslase valik ei toimunud juhuslikult — jääkaruplika liikus Viini loomaaedade vahetusprogrammi raames, mis saadab loomad kohta, kus nad tõenäoliselt enim järglasi saavad. Nora ja Ranzo esimene silmast-silma kohting toimus neli kuud pärast Nora Viini kolimist ning kaks jääkaru said kohe suurteks sõpradeks.

Schönbrunni loomaaia esindaja sõnul on Nora esimene aasta uues elukohas suurepäraselt möödunud ning ta on hästi sisse elanud. Nora ja Ranzo saavad jätkuvalt suurepäraselt läbi, mängivad alatasa koos ja naudivad uhket aedikut. Loomulikult loodavad talitajad, et peagi sünnivad Noral ja Ranzol esimesed järglased ning kui nende hea omavaheline läbisaamine jätkub, on alust arvata, et nii see ka läheb. 

Nora uueks koduks saanud Schönbrunni loomaaed on maailmas vanim ning asub samanimelise palee aladel. Tallinna loomaaias 2013. aasta 24. novembril sündinud Nora kolimine Viini on südantsoojendavalt sümboolne — 24. novembril 2001, täpselt 12 aastat enne oma järeltulijat, sündis seal tema isa Nord, kes 2009. aastal Tallinnasse kolis ja selle aasta 8. jaanuaril suri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles