Video: Eesti andekaim kass õppis selgeks ebatavalise triki (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Tartus elab üks tõeliselt vahva kass Müstik, kel on anne teha kõiksugu vahvaid trikke. Noore bengali kassi osavus on hämmastav: näiteks kõnnib ta peremehe jalgade vahel slaalomit, vajutab nälja korral lauakella ning mängib peremehe käsu peale surnut. 

Müstiku peremehe Marek Tšernjavski sõnul sõltub see, kui kiirelt kass triki selgeks saab, triki keerukusest. Mõne triki õppimiseks on kulunud päev, mõnega on kulunud nädal ja mõni trikk pole Müstikul siiani päris selge. Oluline on pidevalt harjutada ja rutiinis püsida. 

Küsimusele, kas kassile on raske trikke õpetada, pole Tšernjavski sõnul ühest vastust. «Sõltub nüanssidest: kuidas saada kassi tähelepanu, mis tuju kassil parajasti on, kui palju on kassil ja peremehel kannatust ning kui keerulist trikki üritatakse õpetada» lausus Tšernjavski. Bengali tõugu kassid on väga aktiivsed ja nende energiat peab kuidagi kulutama. Trikkide õpetamine on selleks hea võimalus. 

Värskeima trikina on Müstik selgeks saanud elustamise: kass hüppab peremehe rinnale ja hakkab seda käppadega suruma. Vaata videost, kui hästi trikk Müstikul välja tuleb! 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles