ELS: Tallinna loomade varjupaiga vastu suunatud laimukampaania oli alusetu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Paljassaare varjupaigas.
Kass Paljassaare varjupaigas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Detsembri alguses avaldati sotsiaalmeedias Paljassaares tegutsevas loomade varjupaigas tehtud fotod, millel olid kujutatud varjupaigas väidetavalt lokkavad õõvastavad tingimused. Varjupaiga kaitseks astusid välja mitmed loomakaitseorganisatsioonid ning ka Tallinna linnavalitsus. 

Muuhulgas oli fotodel kujutatud pesemata puure ja transpordikaste, üldist korralagedust ja ka surnud loomi. Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks sõnas vastuseks Lemmiku päringule, et fotode autoriks oli varjupaiga endine töötaja, kellega töösuhe hooletuse tõttu katkestati. Priks rääkis, et pildistaja oli keeruline persoon, kellega koostöö hästi ei sujunud — töötaja eiras sisekorraeeskirju ning vaatamata meeldetuletustele ei järginud korralikult ametikohustusi ja ei parandanud oma käitumist.

Asjas selguse saamiseks külastasid Paljassaare varjupaika intsidendi järel VTA esindajad, ajakirjanikud ning ka loomakaitseorganisatsioonid. Täna andis Eesti Loomakaitse Selts (ELS) sotsiaalmeedias teada, et kohal käisid nemadki ning varjupaiga tingimuste koha pealt neil kaebusi ei ole. «Varjupaiga külastusel tutvusime kõikide ruumide ja sealsete asukatega,» kirjutas ELS Facebooki postitatud kokkuvõttes. «Kontrollikäigul ei leidnud me ühtegi rikkumist ega midagi, mis kodutute loomadega tegelevas asutuses on ebanormaalne.»

ELS-i sõnul külastavad nende vabatahtlikud Tallinna loomade varjupaika regulaarselt ning rohkem kui kahe aasta jooksul ei ole tuvastatud ühtegi rikkumist. Samuti ei ole seltsile enne eelmise aasta detsembrit laekunud ühtegi ametlikku kaebust. «Saame lisada, et varasemalt ei ole loomakaitsjatel olnud Tallinnat teenindava varjupaigaga nii head koostööd, kui seda on nüüd viimaste aastate jooksul olnud Varjupaikade MTÜ-le kuuluva Tallinna loomade varjupaigaga,» võttis ELS asja kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles