Soome hiidpandadest on saanud ülipopulaarne turistimagnet

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandatüdruk Lumi ähtäri loomaaias.
Pandatüdruk Lumi ähtäri loomaaias. Foto: Roni Rekomaa / AFP / Scanpix

Helsingist neljatunnise autosõidu kaugusel põhjas asuva Ähtäri linnakese loomaaeda kolisid aasta eest hiidpandad Lumi ja Pyry. Pikk reis aga turiste ei kohuta, sest aastaga on loomaaia külastajanumbrid hüppeliselt kasvanud.

Karvased suursaadikud Lumi ja Pyry jäävad Soome järgmiseks 15 aastaks. Pandade uue kodu rajamine ei kulgenud viperusteta, sest sellele seisis agaralt vastu Ähtäris elav pensionär Olli Sahamäki, kelle arvates on tegu üüratu maksumaksjate raha raiskamisega. Pandaaediku ehituse rahastamiseks vajati 8,2 miljonit eurot ning Sahamäki on kindel, et loomade ülalpidamine kujuneb pikas perspektiivis omavalitsusele ja loomaaiale liialt kulukaks. 

Ähtäri loomaaia esindajad on aga positiivsed, sest 2018. aasta külastas loomaaeda umbes 275 000 inimest, pea 100 000 rohkem kui aasta varem. Ka teenitud tulu ületas juhtkonna ootusi ning juhataja Jonna Pietilä sõnul loodetakse neid numbreid sellel aastal veelgi kasvatada. Ka Lumi ja Pyry ise paistavad oma uue elukohaga rahul olevat ning lõbu on neil seal laialt. Lumi naudib basseinis istumist ning Pyry meelistegevuseks on mängida pallidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles