Kas madukotkast tunned sa? Loomaaias ootavad laupäeval külalisi kotkad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkas Tallinna loomaaias.
Kotkas Tallinna loomaaias. Foto: PRIIT SIMSON / PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval, 12. jaanuaril tähistab Tallinna loomaaed kotkaste kaitse päeva. Kotkapäeva eesmärk on tõmmata tähelepanu kotkaste ja teiste kulliliste olukorrale looduses.

Paljud liigid on pestitsiidide kasutamise, elupaikade kadumise, küttimise ja muude tegurite tõttu ohtu sattunud ja nende arvukus väheneb. Seekordse kotkapäeva peakangelasteks on Eestis elutsevad kotkad: merikotkas, kaljukotkas, kalakotkas, suur-konnakotkas, väike-konnakotkas ja madukotkas.

Kotkapäevale tulles soovitab loomaaed riietuda soojalt ja ilmale vastavalt. Päev algab põneva võistlusega, milles saab testida oma teravat nägemist ja panna end proovile kotkana saaklooma leidmises.

Üheskoos saab jälgida kotkaste toitmist koos asjakohaste kommentaaridega. Lisaks kaasahaaravatele tegevustele õues ootavad loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditooriumis lood kohtumistest kotkastega ning meeleolukas mälumänguvõistlus.

KOTKAPÄEVA PROGRAMM

Kullimäel:

▪ Kell 12 võistlus «Terav silm»

▪ Kell 13 kotkaste söötmine koos kommentaaridega

Keskkonnahariduskeskuse auditooriumis (Ehitajate tee 150, loomaaia läänevärav):

▪ Kell 14 kohtumistest kotkastega kõneleb Kotkaklubi liige Urmas Sellis

▪ Kell 15 seltskondlik mälumäng

Kõik tegevused on loomaaia pileti hinna sees. Eelnev registreerimine pole vajalik. Kassad on avatud nii lääne- kui põhjaväravas kella 9-15, loomaaed suletakse kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles