Tiit Maran: jääkaru Nordist võiks saada topis

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Nord.
Jääkaru Nord. Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaias kroonilise käpahaavandi tõttu magama pandud jääkaru Nordi maised jäänused saadetakse Maaülikooli uuringutele, edaspidi võiks Nordist saada näiteks topis, rääkis loomaaia direktor Tiit Maran.

Maaülikoolis on uuringuteks paremad võimalused ning niiviisi loodetakse Nordi surma põhjustanud asjaoludest rohkem teada saada, rääkis Tiit Maran «Ringvaates».

«Siis on meil ühel hetkel otsustamine, mis temast edasi saab. Seda otsust ei ole veel tehtud,» märkis loomaaia direktor. Ta ise näeks heameelega, et Nordist võiks loodushariduslikel eesmärkidel saada näiteks topis.

Maran märkis, et Nordist jääb õnneks maha poeg Aron, keda ootab ühel päeval ees teekond mõnda välismaa loomaaeda. Tallinnasse tuuakse Nordi asemele uus isane jääkaru.

«Jääkarusid õnneks on Euroopas (loomaaedades – toim.) päris palju. Kui meil on tarvis uut isast looma, selle me kindlasti saame,» lubas Maran.

Loomaaia direktor avaldas arvamust, et Nordi käpahaavandi põhjustanud käitumishäire võis olla tingitud varasematest kehvadest elutingimustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles