Neli moodust, kuidas talvel kodutuid kasse aidata

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aleksandar Varbenov / PantherMedia / Aleksandar Varbenov / Scanpix

Tänavakassid on vastupidavad olendid, ent külmad ilmad teevad ellujäämise neile märgatavalt raskemaks. Kui tahad sel talvel endast nõrgemaid aidata, kaalu neid neljajalgseid, kes kodusoojust nautida ei saa — Lemmik toob välja neli nõuannet, kuidas seda teha. 

Säti välja toidukausid

Kehasoojuse säilitamiseks põletab kasside organism talviti kõvasti rohkem kaloreid ning kui nad ei leia küttimiseks väikeseid saakloomi ja -linde, võib olukord lõppeda väga kurvalt. Seetõttu kaalu järgmisel korral poodi minnes paki kassitoidu ostmist ning täida toidukausse hommikuti ja õhtuti.

Loo peidupaik 

Tuule ja lumesaju eest kaitsvate varjualuste ehitamine on lihtne ning alati võib poest muretseda ka koerakuudi. Pea aga silmas, et varjualune võiks olla korralikult isoleeritud ning säti väljapääs võimalusel suunda, kust lumi otse sisse lendama ei pääse.

Toeta varjupaiku

Loomade varjupaigad annavad parima, et võimalikult palju neljajalgseid tänavatelt uutesse kodudesse saata. Paljud sellised organisatsioonid tegutsevad vaid annetuste toel ja mida rohkem on abistajaid, seda rohkem saavad nad aidata. Lisaks rahalistele annetustele saab varjupaiku toetada ka neile asju viies — väga teretulnud on toit, kassiliiv, tekid ja rätikud, mänguasjad ja kõik muu neljajalgsetele vajalik.

Hoia autol silm peal 

Autode kapotialune ja rattakoopad on suurepärasteks peidupaikadeks ning kassidele ei valmista mingit muret neisse puhkama pugeda. Seetõttu kontrolli need kohad enne sõidu alustamist läbi, sest vastasel juhul võib mõne õnnetu looma elu sinu neljarattalise tõttu lõppeda. Kui pead kasutama antifriisi, puhasta maha loksunud vedelik kindlasti ära — antifriis on kasside ja ka koerte jaoks ligitõmbav, ent ääretult mürgine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles